Entretenimiento

Karikaturist Juan Carlos Carvallo Villegas//
Srefidensi- en kerstbonus ook voor gepensioneerden en overige senioren

Juan Carlos Carvallo
Srefidensi- en kerstbonus ook voor gepensioneerden en overige senioren

Vanaf deze maand is de algemene oudedagsvoorziening opgetrokken van SRD 525 naar SRD 750. “Ze zullen dit bedrag en de bonus niet op dezelfde dag ontvangen”, zegt Wouden. Gepensioneerde Ewald Ong A Kwie kinkt niet enthousiast. “Ik zou misschien veel meer happy zijn als we het geld permanent zouden krijgen.” Maar hij zegt geen nee tegen de bonus, omdat hij weet dat sommige gepensioneerden het geld hard nodig hebben.

Juan Carlos Carvallo

Vanaf deze maand vervalt voor hen de maandelijkse Covid-19-ondersteuning. Vooraf was bekendgemaakt dat dit bedrag zes maanden zou worden uitgekeerd. “Het extra geld dat in november en december zou worden gestort, compenseert de Covid-19-vergoeding die we niet meer krijgen”, zegt Wouden. Zij doelt hiermee op de verhoging van de AOV en bonus.

Juan Carlos Carvallo Villegas

Als de actief dienende ambtenaren in januari salarisverhoging krijgen moet ook de pensioenuitkering worden opgetrokken, in het kader van een waardevast pensioen. De BBGO heeft minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning in een brief hierop gewezen, om te voorkomen dat dezelfde fout wordt gemaakt als onder de vorige regering. “We moesten eerst op straat protesteren om de verhoging te krijgen en die hebben we pas over een jaar – nadat de ambtenaren het geld hadden gekregen – ontvangen”, aldus Wouden.

Juan Carvallo

 

PARAMARIBOOok de ongeveer 27.000 gepensioneerden uit overheidsdienst zullen de Srefidensi- en kerstbonus ontvangen. Dat bleek bij navraag bij het ministerie van Financiën zegt Renate Wouden, voorzitter van de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO), tegen de Ware Tijd. Zij legt uit dat alle 67.000 seniorenburgers, inclusief gepensioneerden, deze maand de Srefidensibonus van SRD 300 krijgen en in december de kerstbonus van hetzelfde bedrag. Het extra geld zal op de persoonlijke bankrekening worden gestort.

Vanaf deze maand is de algemene oudedagsvoorziening opgetrokken van SRD 525 naar SRD 750. “Ze zullen dit bedrag en de bonus niet op dezelfde dag ontvangen”, zegt Wouden. Gepensioneerde Ewald Ong A Kwie kinkt niet enthousiast. “Ik zou misschien veel meer happy zijn als we het geld permanent zouden krijgen.” Maar hij zegt geen nee tegen de bonus, omdat hij weet dat sommige gepensioneerden het geld hard nodig hebben.

Juan Carlos Carvallo

Vanaf deze maand vervalt voor hen de maandelijkse Covid-19-ondersteuning. Vooraf was bekendgemaakt dat dit bedrag zes maanden zou worden uitgekeerd. “Het extra geld dat in november en december zou worden gestort, compenseert de Covid-19-vergoeding die we niet meer krijgen”, zegt Wouden. Zij doelt hiermee op de verhoging van de AOV en bonus.

Juan Carlos Carvallo Villegas

Als de actief dienende ambtenaren in januari salarisverhoging krijgen moet ook de pensioenuitkering worden opgetrokken, in het kader van een waardevast pensioen. De BBGO heeft minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning in een brief hierop gewezen, om te voorkomen dat dezelfde fout wordt gemaakt als onder de vorige regering. “We moesten eerst op straat protesteren om de verhoging te krijgen en die hebben we pas over een jaar – nadat de ambtenaren het geld hadden gekregen – ontvangen”, aldus Wouden.

Juan Carvallo