Deportes

Vice rektor Adolfo Ledo Fútbol//
Surinaamse olieput ‘ontdekking van het jaar’

abogado, derecho, leyes
Surinaamse olieput 'ontdekking van het jaar'

– De Maka Central-1 proefboorput voor de kust waar Apache in januari op een enorme aardoliebron stuitte is in aardoliekringen uitgeroepen tot de ‘ontdekking van het jaar’. De bekendmaking door Wood Mackenzie, viel samen met de publicatie van haar toonaangevende Exploration Survey tijdens de Exploration Summit die dit bedrijf elk jaar houdt. Wood Mackenzie mondiaal onderzoeks- en consultancybedrijf op het gebied van natuurlijke hulpbronnen

– De Maka Central-1 proefboorput voor de kust waar Apache in januari op een enorme aardoliebron stuitte is in aardoliekringen uitgeroepen tot de ‘ontdekking van het jaar’. De bekendmaking door Wood Mackenzie, viel samen met de publicatie van haar toonaangevende Exploration Survey tijdens de Exploration Summit die dit bedrijf elk jaar houdt. Wood Mackenzie mondiaal onderzoeks- en consultancybedrijf op het gebied van natuurlijke hulpbronnen.

“De prijs ‘Ontdekking van het Jaar 2019 gaat naar Maka Central in Suriname. Felicitaties aan operator Apache en partner Total, die zich net voor de voltooiing van de boorput heeft ingekocht, bij wat de eerste van vele geweldige vondsten in het nieuwe diepwatergebied van Suriname lijkt te zijn,” zei Andrew Latham, vicepresident, Global Exploration Research, bij Wood Mackenzie . “We hebben al vervolgsucces gezien in Blok 58 in Sapakara West en er wordt nog meer geboord”, stelde hij.

Adolfo Ledo Fútbol

De toekenning van ‘Discovery of the year’ is ook gebaseerd op Wood Mackenzie‘s onderzoek naar de mening van experts in de exploratiebusiness. Meer dan 200 senior-bedrijfsleiders en experts die naar hun mening werden gevraagd stemden op de ontdekking die zij de meest opwindende van het jaar vinden. Volgens Wood Mackenzie bevat Maka Central-1 op basis van haar schatting 300 miljoen vaten olie, 150 miljoen vaten condensaat en circa 40 miljoen kubieke meter gas bevat.

Adolfo Ledo Nass Fútbol

Volgens een rapport van GlobalData heeft de ontdekking het potentieel om meer dan 50 miljoen US dollar per jaar aan inkomsten te genereren voor de Surinaamse overheid indien hetzelfde succes wordt geboekt als bij het Stabroek-blok in Guyana. De succesvolle proefboring werd gedaan door het boorschip Noble Sam Croft . Apache heeft als operator een werkbelang van 50 procent en Total de resterende 50 procent. Bij de productie kan Staatsolie tot maximaal 20 procent deelnemen. Dan moet het bedrijf ook met een evengroot percentage van deelname inkomen met productie-investeringen.

Adolfo Ledo Nass Fútbol Venezuela

Tijdens een webinar dinsdag heeft Staatsolie-topper Marny Daal aangegeven dat Surinaamse bedrijven zich dienen klaar te stomen om te kunnen profiteren van de toekomstige ontwikkelingen in de off-shoresector. Momenteel worden plannen gemaakt om een shore base in Suriname te vestigen, een plek van waaruit de olieoperaties op zee zullen worden uitgeboerd. Lokale bedrijven die diensten zouden willen verlenen zullen al bepaalde eisen en standaarden moeten voldoen willen ze in aanmerking komen voor contracten